Monday, October 18, 2010

Той и Тя

Той уж се стараеше да подръжава на хората, особено жените. Да ги уважава и да се опитва да ги третира с търпение и разбиране. И донякъде успяваше..но имаше нещо, което ги отблъскваше. Не можеше да разбере какво, а много искаше да го изкорени. Дали беше външност, мимики,държание или жестове, лошо внушение- не знаеше..
Той имаше едно съкровено желание и то беше да бъде добър човек в очите на хората, такава му е природата- пукаше му какво мислят хората за него, какво говорят зад гърба му. Обожаваше коплиментите,макар никога да не ги приемаше насериозно. Той си имаше една стратегия и тя беше да не се прехласва по на мнението хората, а да работи здраво , за да постига продължителни резултати. Ех, да беше и така в училище..
Той вярваше ,че личността на човека е по-силна от коя и да е диплома. Това да бъде гуру във връзките с хората и нещо, което би направило житова му пъстър, цветен, живописен, иначе казано- да бъде изпълнен с емоции. Ето това беше.. емоциите
Той  си търсеше емоции. Прелиташе от клон на клон, мечтаеше, търсеше и някой път намираше. Кратки, глупави, неоправдани.. все тая. Беше му в природата да се опитва да е навсякъде и да се опитва да вземе всичките емоции,за да ги изживее. Обичаше да няма време, което да губи безследно, но имаше и нещо друго..
Като цяло той беше доминантен, обичаше да контролира нещатата и да става на неговата.  В същото време обичаше да му е интересно да има игра, птичките да пеят. Днеска да е влюбен, утре не. Ето от тук вече идваха разочарованията.
Хората, идеш ли, не били точно като него. Поне не всички. Вярваше,че има един стеротип, към който и той самият принадлежи. Той се беше научил да усеща тези,които бяха така, като него и веднага се надушваха. Той обичаше тези негови събеседници, особено Нея, тя е прекрасна. Там нямаше нужда от разговори, всичко беше почти наместено. Разбира се не чакаше всичко да е наготово, той  се опитваше да провокира, търсеше и страдаше, че не намира. Той толкова много искаше да я срещне, че чак се опитваше да я види в всяка една, а не беше така. Така идваха разочарованията, които водиха само негивизиъм у него. Но мине ли, не мине време и той пак си представяше. Те можеха да играят, да бъдат заедно и всичко това без да ти става напременно скучно от първият път! Съкровенното желание му беше да си намери една такава Тя като него и двамата да си хвърчат от клон на клон, да си играят, споделят, да се допълват , но не сливат. Тя щеше да е неговата мотивация, неговият начин на живот, неговото огледало. Те щяха да се провокират един друг и да разгърнат възможностите и въображението си. Не искаше някой да му се качва на главата, а и вярваше,че Тя ще бъде на същото мнение. Той беше доминантен, но си търсеше партньор, не куче-домашен любимец.
Той вярваше, че Тя не е само една, а цял стереотип,затова беше спокоен, че ще му дойде времето.
И той чака ли, чака...

No comments:

Post a Comment